Valuk 6x6

Valuk 6x6

Valuk je oklepno večnamensko vojaško vozilo s pogonom na vseh šest koles, ki uspešno združuje tehnologijo prihodnosti z vojaško taktičnimi zahtevami.


Osnovne značilnosti vozila

Vozilo je konstruirano po mednarodnih standardih. S pogonom na vseh šest koles, veliko mobilnostjo, okretnostjo in izjemno dobro uravnoteženostjo Valuk ponuja vrhunske zmogljivosti v vseh voznih pogojih kot tudi pri bredenju vode do višine 1,2 m. Njegova nizka silhueta, visokokvalitetna oklepna pločevina in dobro preizkušen sistem zaščite zagotavljajo največjo možno zaščito za posadko. Valuk je lahko opremljen z različnimi oborožitvenimi sistemi do kal. 90 mm. Vozilo se je že velikokrat dokazalo v preizkušanjih zanesljivosti po vsem svetu.

Valuk se trenutno proizvaja v dveh različicah in sicer kot oklepno transportno in oklepno sanitetno vozilo po licenci podjetja Steyr-Daimler-Puch Spezialfahrzeug AG & Co KG iz Avstrije, dodatno so v razvoju naslednje različice: oklepno vozilo za RBK detekcijo, oklepno poveljniško vozilo in oklepno izvidniško vozilo.

valuk6x6

KJE NAS NAJDETE

REFERENCE

krogizvidniška različica vozila - VALUK 6X6 ARSV

krogvozilo za nadzor in izvidnico - VALUK 6X6 ASRV

krogRKB vozilo - VALUK 6X6 NBC

krogminometna različica vozila - VALUK 6X6 MC120

krogminometna različica vozila - KRPAN 8X8 MC120

krogtank M55S1

krogtank za usposabljanje M55USP

kljuc